Näin pääsiäisen kunniaksi päätin ilahduttaa vieraita (ja tietysti myös itseäni) näillä suosituilla cake popseilla, kakkutikkareilla.
En ollut tehnyt niitä aikaisemmin ja luettuani ohjeita netistä ajattelin, että ne ovat helppoja ja nopeita tehdä. Siispä hankin puukeppejä, jotka sahasin lyhyemmiksi tikuiksi ja hioin päät jotta ei tule tikkuja suuhun ja sormiin. Ostelin onnellisena kaikenlaisia noparelleja ja muita koristuksia popseja varten.
Päätin tehdä suklaiset popsit ja leivoin suklaakääretortun pohjan. Murentelin sen ohjeen mukaan ja vaivasin tuorejuustoa kakkumurusten sekaan. Huomasin, että tuorejuustoa pitikin laittaa kaksinkertainen määrä kuin mitä ohjeessa sanottiin (yhteensä laitoin 400g) . Se "taikina" oli liian murenevaa muuten. Laitoin taikinan jähmettymään jääkaappiin ja myöhemmin vaivasin niitä munan muotoisia palleroita, jotka laitoin taas jäähtymään jääkaappiin. Ohjeessa opastettiin painamaan palleroon ensin reikä ja sitten suklaaseen dipattu tikku tungetaan sinne palleron sisään. Näimpä siis tein. Tältä se silloin näytti.
Kieltämättä näkymä oli kuin tikkuun tungettu peruna. Jälleen nämä tikutetut popsit pääsivät jäähtymään jääkaappiin.
Sillä välin virittelin suklaat sulaksi ja asentelin koristeet kivoihin pikku kippoihin joihin suunnittelin näppärästi suklaaseen dipatut popsit pyörittäväni. Todellisuus olikin karumpi kuin osasin kuvitellakkaan. Mutta kokemuksesta oppii :)
Kun tämä koristelun aika tuli, innossani nappasin ensimmäisen popsin käsittelyyn. Dippasin popsin suklaaseen (näytti melkoisen paksulta kerrokselta) ja pyöräytin nopparelli kipossa. No jaa, suklaa lörähtikin siihen nompparelli kippoon ja se mitä siihen suklaaseen edin saada tarttumaan tarttui epätasaisesti. Ajattelin että ranneliike oli ollut liian hidas. Siispä seuraavan pyöräytin vikkelästi suklaassa,-liian vikkelästi! Koko pallero irtosi tikusta ja kahmin kiireellä kakkupalleroa pois suklaasta. Sain sen ylös sieltä ja muovailin nyt sen suklaisen palleron takaisin tikun ympärille. Nomparellit töpsyttelin siinä samalla pintaan.
Lopulta erilaisten versioiden, ranneliikkeiden ja koreografioiden jälkeen havaitsin, että erittäin kätevä tapa saada suklaa sopivan paksuisena kerroksena popsin päälle oli sivellä sitä pikku kepin avulla tasaisesti. Nomparellit sai parhaiten pintaan kun ripotteli niitä suoraan popsin päälle eikä pyöräytellyt niitä missään kipposessa. Näin ainakin se minulla meni. :)
Lopputulos näytti tältä:
Laatikko mihin laitoin popsit pystyyn oli tukeva ja sen sisällä oli oasis kuivakukka sieni jonka päällystin servetillä. Styroksia ei tuntunut löytyvän mistään. Koko loota oli lopulta melkoisen painava, sillä popsit olivat melkoisen suklaisia :D
Mutta maku oli herkullinen. Vaikkakin tämä popsi satsi oli tehty perus suklaakääretorttu pohjasta, seassa appelsiinin makuinen tuorejuusto sekä maustamaton tuorejuusto, oli lopputulos melkoisen makea. Eli nämä munaset eivät olisi saaneet olla yhtään isompia kuin mitä nyt olivat. Tästä annoksesta tuli yhteensä 20 kappaletta herkkuja.
Vieraita varten askartelin myös nämä plaseerauskortit ja tältä ne sitten lopulta näyttivät ( tai itseasiassa osa niistä)
Viljellessäni näitä rairuohoja iski hillitön tarve laittaa siemeniä myös tähän kynttilälyhtyyn. Lopputulos on hauska kun näkee hyvin myös nämä juuret ja ruoho on hienosti rehevänä lasin sisällä. + että koira, joka ehkä luulee olevansa vuohi ei pääse syömään tätä viljelystä.
Tämän päivän vieraille taittelin lautasliinasta hauskat lemmensolmut lautaselle. Näyttää simppeliltä ja olihan se sitten kun niitä oli 6 kappaletta vääntänyt. Näitä taitoksia tulen kyllä tekemään toistekkin. Tosin nyt tämä kindermuna peittää hienon taitoksen.
Iloista pääsiäistä kaikille!