Kuka tämän kaiken takana on...

Oma kuva
Helsinki, Finland
Olen ideaähkyyn taipuvainen itseoppinut puuhaaja. Tervetuoloa katsomaan näppien tuotoksia. I'm a self-taught entrepreneur, interested in handi craft and somethimes overwhelmed with new ideas. Lately I've been keen on making purse organizers/pouches. But I also keep on making jewellery. Both purse organizers and silver chains are ”taylor-made.” So that each customer gets just the kind he/she wants. All my silver jewellery is sold by order and imprinted . Let me know if you want to order for your self or as a present a pouch or a piece of my jewellery. My e-mail address is anin@welho.com

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen cake pops sun muuta viritelmää

Huom! Tämä päivitys sisältää niskajumppa harjoitteita. Sen aiheuttaa blogistin epätoivoisesta yrityksestä huolimatta sivuttain ilmestyvät kuvat, JOTKA EIVÄT SUOSTU KÄÄNTÄMISESTÄ JA TALLENTAMISESTA huolimatta näyttäytymään oikeassa asennossa. Eli sivusuuntaisia kuvia on luvassa.

Näin pääsiäisen kunniaksi päätin ilahduttaa vieraita (ja tietysti myös itseäni) näillä suosituilla cake popseilla, kakkutikkareilla.
En ollut tehnyt niitä aikaisemmin ja luettuani ohjeita netistä ajattelin, että ne ovat helppoja ja nopeita tehdä. Siispä hankin puukeppejä, jotka sahasin lyhyemmiksi tikuiksi ja hioin päät jotta ei tule tikkuja suuhun ja sormiin. Ostelin onnellisena kaikenlaisia noparelleja ja muita koristuksia  popseja varten.

Päätin tehdä suklaiset popsit ja leivoin suklaakääretortun pohjan. Murentelin sen ohjeen mukaan ja vaivasin tuorejuustoa kakkumurusten sekaan. Huomasin, että tuorejuustoa pitikin laittaa kaksinkertainen määrä kuin mitä ohjeessa sanottiin (yhteensä laitoin 400g) . Se "taikina" oli liian murenevaa muuten. Laitoin taikinan jähmettymään jääkaappiin ja myöhemmin vaivasin niitä munan muotoisia palleroita, jotka laitoin taas jäähtymään jääkaappiin. Ohjeessa opastettiin painamaan palleroon ensin reikä ja sitten suklaaseen dipattu tikku tungetaan sinne palleron sisään. Näimpä siis tein. Tältä se silloin näytti.

 Kieltämättä näkymä oli kuin tikkuun tungettu peruna. Jälleen nämä tikutetut popsit pääsivät jäähtymään jääkaappiin.
 Sillä välin virittelin suklaat sulaksi ja asentelin koristeet kivoihin pikku kippoihin joihin suunnittelin näppärästi suklaaseen dipatut popsit pyörittäväni. Todellisuus olikin karumpi kuin osasin kuvitellakkaan. Mutta kokemuksesta oppii :)
 Kun tämä koristelun aika tuli, innossani nappasin ensimmäisen popsin käsittelyyn. Dippasin popsin  suklaaseen (näytti melkoisen paksulta kerrokselta) ja pyöräytin nopparelli kipossa. No jaa, suklaa lörähtikin siihen nompparelli kippoon ja se mitä siihen suklaaseen edin saada tarttumaan tarttui epätasaisesti. Ajattelin että ranneliike oli ollut liian hidas. Siispä seuraavan pyöräytin vikkelästi suklaassa,-liian vikkelästi! Koko pallero irtosi tikusta ja kahmin kiireellä kakkupalleroa pois suklaasta. Sain sen ylös sieltä ja muovailin nyt sen suklaisen palleron takaisin tikun ympärille. Nomparellit töpsyttelin siinä samalla pintaan.
Lopulta erilaisten versioiden, ranneliikkeiden ja koreografioiden jälkeen havaitsin, että erittäin kätevä tapa saada suklaa sopivan paksuisena kerroksena popsin päälle oli sivellä sitä pikku kepin avulla tasaisesti. Nomparellit sai parhaiten pintaan kun ripotteli niitä suoraan popsin päälle eikä pyöräytellyt niitä missään kipposessa. Näin ainakin se minulla meni. :)

Lopputulos näytti tältä:






Laatikko mihin laitoin popsit pystyyn oli tukeva ja sen sisällä oli oasis kuivakukka sieni jonka päällystin servetillä. Styroksia ei tuntunut löytyvän mistään. Koko loota oli lopulta melkoisen painava, sillä popsit olivat melkoisen suklaisia :D
Mutta maku oli herkullinen. Vaikkakin tämä popsi satsi oli tehty perus suklaakääretorttu pohjasta, seassa appelsiinin makuinen tuorejuusto sekä maustamaton tuorejuusto, oli lopputulos melkoisen makea. Eli nämä munaset eivät olisi saaneet olla yhtään isompia kuin mitä nyt olivat. Tästä annoksesta tuli yhteensä 20 kappaletta herkkuja.

Vieraita varten askartelin myös nämä plaseerauskortit ja tältä ne sitten lopulta näyttivät ( tai itseasiassa osa niistä)
Jostain ihmeen syystä kaikki mun munaviljelyt eivät kasvaneet tai ylipäätään itäneet. Koko viljelysatsi oli samasta siemenpussista, jokainen munanen oli peitelty kelmulla aluksi ja vettä saivat jokainen tasavertaisesti. Kuitenkin vain puolet alkoivat kasvaa ruohoa! Tämä kiusallinen tilanne, että osalla oli ruohoa ja osalla oli pelkästään siemeniä ja multaa korttipidikkeessään piti sitten ratkaista niin, että leikkasin jo kasvanutta ruohoa ja levittelin leikatut ruohot mullan päälle. Nimikyltti vei onneksi niin paljon huomiota että lopputulos oli ihan hyvä.

Viljellessäni näitä rairuohoja iski hillitön tarve laittaa siemeniä myös tähän kynttilälyhtyyn. Lopputulos on hauska kun näkee hyvin myös nämä juuret ja ruoho on hienosti rehevänä lasin sisällä. + että koira, joka ehkä luulee olevansa vuohi ei pääse syömään tätä viljelystä.
Tämän päivän vieraille taittelin lautasliinasta hauskat lemmensolmut lautaselle. Näyttää simppeliltä ja olihan se sitten kun niitä oli 6 kappaletta vääntänyt. Näitä taitoksia tulen kyllä tekemään toistekkin. Tosin nyt tämä kindermuna peittää hienon taitoksen.
Iloista pääsiäistä kaikille!

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Nyt vielä niitä paperiaskartelun tuloksia!

Kappas vaan, jo toinen päivitys päivän sisällä! Tämähän on jo päätä huimaava tahti.

Tässä muutama askartelun tulos. Lähettelin jo aamupäivällä innossani pääsiäiskortit enkä muistanut niitä kuvata, mutta ei se mitään nämä ovat ihan kivan näköisiä myöskin.

Itse asiassa. Pari kertaa on käynyt niin, että olen tehnyt jotain jollekkin, mutta lopulta en olekkaan raaskinut antaa sitä pois. Noloa, mutta niin totta.



 Näin nyt tällä kertaa. Jatkoa on taas luvassa kunhan nyt maltan jättää tämän koneen ja alan puuhailemaan seuraavia projekteja (kotitöistä puhumattakaan, ne pyykit, ne pyykit voi että ne ei lopu koskaan)

Muutamia avainkoruja näin huhtikuun alkuun

Vaikka viime päivityksestä on vierähtänyt jo ihan järkyttävän pitkä aika, olen kuitenkin ollut kovin kiireinen näiden puuhailujeni kanssa. Muutamana viikkona hurahdin paperiaskartelun saloihin. Koska sitä ennen ompelin paljon ja aikaisemmin tein koruja, olivat kaikki paperisysteemit hautautuneet työhuoneen takanurkkiin.
 Siinähän sitä sitten mukavasti menikin aikaa kun kaivelin papru tarvikkeita esiin. Tietenkin se on ihan tarpeellista välillä kaivella niitä varastoja, uskomatonta mitä sieltä sitten aina löytyykään. Välillä nauroin vedet silmissä kun käsiin tuli mitä ihmeellisimpiä viritelmiä, mitä ihmettä olenkaan silloin ajatellut kun olen niitä värkännyt! :D

Mutta nyt asiaan, olen siis tämän paperiaskartelun nyt askarrellut (hetkeksi vain) ja tein näitä avainkoruja. Niin, sama homma kävi nyt sitten näiden korujen kanssa. Työhuoneen korupuoli oli ollut siis koskemattomana jonkin aikaa ja ei kun kaivelemaan niitä kätköja. Vedet silmissä hekottelin taas kun löysin jonkun vanhan "purku" pussin. Ihan oikeesti, kyllä joskus voisi olla hieman kriittisempi niihin omiin väkertelyihin! Ja vielä pahinta, mä olen niitä tosissani viritellyt ja antanut jopa lahjaksi :D :D

Mutta siis edelleen tähän tämän kerran postaukseen. Tässä on nyt muutama helmi löytänyt oman paikkansa.

Tottakai innostuin taas tilaamaan uusia "härpäkkeitä" koruihin ja tietysti innostuksissani tuli muutama vika ostos. Tällä kertaa onnistuin tilaamaan ihan hillittömän kokoisia Carpe Diem laattoja. Niitä ei voinut laittaa nähin koruihin sivu hässäkäksi. Teen niistä nyt sitten ihan eri koruja.

Pääsiäinen on muutaman päivän päässä ja vielä on paljon puuhaa sitä ennen. Saa nähdä ehtiikö mun "plaseeraus munat" valmiiksi. Täytynee nyt äkkiä tehdä vielä varasuunnitelma B jos homma ei pelitä A suunnitelman mukaan.

Palaan asiaan...