Kuka tämän kaiken takana on...

Oma kuva
Helsinki, Finland
Olen ideaähkyyn taipuvainen itseoppinut puuhaaja. Tervetuoloa katsomaan näppien tuotoksia. I'm a self-taught entrepreneur, interested in handi craft and somethimes overwhelmed with new ideas. Lately I've been keen on making purse organizers/pouches. But I also keep on making jewellery. Both purse organizers and silver chains are ”taylor-made.” So that each customer gets just the kind he/she wants. All my silver jewellery is sold by order and imprinted . Let me know if you want to order for your self or as a present a pouch or a piece of my jewellery. My e-mail address is anin@welho.com

perjantai 8. lokakuuta 2010

Tikrun oma ovi

Tässä ensimmäinen ovi joka sai uuden ilmeen. Innostuin maalaamaan Tikrua ja homma vähän karkasi käsistä... No, eihän tämä kuitenkaan paha idea ollut :)

torstai 7. lokakuuta 2010

Kesämökin huussi kaunistuu

Jihaa! Löytyi ovi jota en vielä ole operoinut. Kesämökin huussinovi sai väriä pintaan. Tämä ovien maalaaminen on mun intohimo.

Ei koiraa karvoihin katsomista

Kun ompeluinto oikein iskee, ei koirakaan ole turvassa. Kovalla pakkasella tai purevassa tuulessa on "kiva" pukeutua toppahaalariin. Ehkä koiran ilmeestäkin näkee, ettei tämä muoti oikein tätä karvaturria innosta.


jos nyt ei kuitenkaan lähettäs ulos ettei kaverit nää!
 
Toinen versio oli sitten siedettävämpi





Syksyn satoa koruosastolla

Syksyn aikana on tullut tehtyä muutama "avainkoru". On ollut jännä huomata kuinka "avainkoru" muoti vaihtelee. Viime vuosina on haluttu oikein yksinkertaisia ja kevyitä versioita, tänä vuonna on taas toivottu koristeellisia ja lasi/korumetallista tehtyjä avainkoruja. Väriskaalakin on huomattavan laaja. Ennen kaikki piti olla musta/harmaa/valko/ruskean sävyisiä. Nyt väreillä voi irrotella ;)




Muovikassikassit

Tässä viime vuonna sulattelin muovikasseja oikein urakalla. Kieltämättä moinen touhu näyttää varsin oudolta. Lopputulos oli kuitenkin ihan hauska.
Tässä muutama kassi kasattuna. 
Lapset tosin häpeävät äidin tuotoksia suunnattomasti. Olen huomannut että nämä ovat kovassakin käytössä kestäviä. Ne saattavat vielä periytyä äidiltä tyttärelle :D



Hopeaketjun punonnan tulos Piina



Hopealangasta on tosi mielenkiintoista punoa ketjuja.
Alkuun piti hankkia muutamia työvälineitä; mummon vanhat metalliset neulepuikot väänsin veiveiksi. Hankin 30 cm pätkän tammilautaa, johon sahasin v mallisen vaon ja porasin erikokoisia reikiä veiveille. Pari ruuvipuristinta laudanpalalle ja viimeiseksi korusepänsahan. Onneksi sahan myyjä valisti sahanterien napsahtavan helposti poikki, joten ostin niitäkin nipun.

Ensiksi harjottelin ketjunteon alkeita hopeoidulla kuparilangalla. Niskat jäykkänä veivasin tiukkaa spiraalia puikon päälle. Sitten se uskomattoman tuskallinen sahaaminen alkoi. Jotenkin tuntui ettei sitä spiraalia saa pysymään paikalla niin että ne renkaat irtoisivat helposti pois. Hinkkasin mehiläisvahaa sahanterään, jotta se luistaisi paremmin (luistihan se) Lopulta tungin toisen puikon spiraalin sisään ja tein siitä näin sahauspuikon. Johan alkoi homma luistamaan. Vihdoin niitä renkaita alkoi syntymään.

Renkaiden sahaamisen jälkeen virittelin renkaat auki asentoon ja aloin seuraamaan tarkasti punontaohjeita netistä. Jotta hommaan tuli haastetta aloitin ketjun nimeltä piina. Piina onnistui sitkeän yrittämisen jälkeen. Seuraavana päivänä kun aloin jatkamaan piinaa, ei ollut harmainta aavistusta miten se menikään! Taas kovaa yritystä ja onnistuihan se :)


Ensimmäinen piina

Ensimmäisen ketjun jälkeen innostus vei mennessään. Veivi sai uutta lankaa ympärilleen ja seuraavaksi tein toisen ketjumallin, puoli persialainen, tuska. Ihan mielettömän nopea ja hauska tehdä :)

ketju edestä


Korulippaan raotus...

Tässä muutamia koruja joita olen innossani tehnyt. Jokainen koru on yksilöllinen enkä yleensä tee toista samanlaista. Syy siihen on että haluan aina tehdä uutta ja monet korumateriaalit olen ostanut pienissä erissä. Yksinkertaisesti mallin monistaminen on melko mahdotonta näillä materiaalien hankintamenettelyillä.


Anin Näppärät Näpit blogissa


Anin Näppärät Näpit

Jotain näppien luomia tuotoksia tulee nyt näkyville. Vuosien varrella on tullut tehtyä kaikenlaisia käsitöitä ja askarteluja. Lapsena alkanut askarteluinto jatkuu ja jatkuu...

Viimeaikoina olen eniten keskittynyt koruihin. Ensimmäiset koruväkerrykset eivät ole tallentuneet kuviin, mutta mielikuvissa nään vielä ne massapallot ja puupallot naruun pujotettuna. :) Näinä päivinä materiaaleina on lähinnä lasihelmet,korumetalli, kristallit, hopea ja puolijalokivet. Korujen teko on rentouttavaa ja luovaa puuhaa.