Kuka tämän kaiken takana on...

Oma kuva
Helsinki, Finland
Olen ideaähkyyn taipuvainen itseoppinut puuhaaja. Tervetuoloa katsomaan näppien tuotoksia. I'm a self-taught entrepreneur, interested in handi craft and somethimes overwhelmed with new ideas. Lately I've been keen on making purse organizers/pouches. But I also keep on making jewellery. Both purse organizers and silver chains are ”taylor-made.” So that each customer gets just the kind he/she wants. All my silver jewellery is sold by order and imprinted . Let me know if you want to order for your self or as a present a pouch or a piece of my jewellery. My e-mail address is anin@welho.com

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kesäkuun Maatuska organisaattori ja Robinin terveiset :)

Ennen kesälomaa tein vielä yhden organisaattorin. Toiveena oli mahduttaa mukaan maatuskaa ja väreinä kylmät värit. Lisätoiveena oli myös Neitsyt Marian ikoni kuva. Toive oli myös että organisaattorin voisi myös tarvittaessa pestä.

Yritin kasata organisaattoria nämä toiveet mielessä. Tämä Neitsyt Marian ikoni olikin sitten vähän enemmän miettimistä vaativa juttu. Koska käytän tätä kuvansiirtopaperia ja itse ikoni on kovin tumma oli mietittävä tarkkaan minkälaiseen ja minkä väriseen kankaaseen saan sen parhaiten siirtymään, niin että lopputulos on kuitenkin selvä.

 Päädyin tähän mustaan pohjaan. Jotenkin jos olisin laittanut ikonin kuvan vaalealle pohjalle olisi se ollut väärässä paikassa. Mustapohjakangas on kerniä ja se kestää kyllä kevyttä pesua.
 Toinen puoli on sitten liilan kukan hallitsema.
Sisäpuolella on nyt sitten nämä maatuskat rivissä. Kangas on trikoota ja väritin ne kangastusseilla. Sisuskangas on pellavaa joka on pesty etukäteen joten pesun aikana sen ei pitäisi kutistua. Mietin kuinkahan sisäpuolella oleva tukihuopa "käyttäytyy" pesussa, mutta eräs toinen pussukan käyttäjä oli pessyt pussukan eikä siinä ollut käynyt ollenkaan huonosti. Pussukka oli tullut puhtaaksi ja pysynyt ryhdissä.

Kohta siirryn kesälomalle ryhdikkäästi ja sitä ryhdikästä liikettä avittaa tämä :

 Koiran pesää laitettava patja. Ompelin sen farkkukankaasta ja koristeeksi laitoin punaisen teren. Patjapussi on varustettuna pitkällä vetoketjulla jotta sisukset saa helposti ulos pesun ajaksi. Sisälle laitoin vanhan tyynyn ja kaksi kerrosta retkipatjaa. Johan on napakka patja ja eipähän mene myttyyn kun koira "tekee pesää" vimmatusti.
Varmuudenvuoksi kirjailin (koneella) tärkeän tekstin. Robinin yksityisalue.

Tässä vielä tämä meidän lomakaveri ennen ja jälkeen Ainiku trimmaamon työn tuloksena. Suosittelen tätä trimmaamoa lämpimästi. Syy näkyy seuraavassa kuvassa :)

Hauskaa kesää kaikille!

Ai niin, tässä vielä linkki Ainikun trimmaamoon:

Piinaa työkuvin

Lupasin aikaisemmin laittaa muutaman kuvan hopeantyöstöstä. Tilanne tähän kuvaamiseen tuli kun aloin tekemään Piinaketjua lähihoitajaksi valmistuneelle siskontytölle.

Ketju on valmistettu 1mm paksuisesta hopealangasta ja AR on 3mm eli renkaan sisähalkaisija.

Ensin piti etsiä ja viritellä työkalut paikalleen ja sitten alkoi langan veivaaminen. Tässä AR koossa pääsen helpolla sillä juuri 3 puikkoon on minulla tällainen ostettu veivi.
 Langan pitää kiertyä veivin ympärille tiukasti ja mielellään parin puupalinkan välistä jotta pienet mutkat langassa suoristuvat ja langan kireys on napakka. Siitä on suuri helpotus seuraavassa työvaiheessa. Tosin olin hukannut muutaman jutun ajankuluessa ja jouduin vetämään lankaa tiukasti nahkahanskan kanssa kireelle.
 Jos lankaspiraalista on tullut löysä lerpuke on sitä hankala sahata. Olen onnistunut veivaamaan tiukkaa spiraalia mutta siitä huolimatta käytän sahauspuikkoa spiraalin sisällä. Tämä puikko on mummon vanha neulepuikko. Sahauksen helpottamiseksi vetäsen aina välillä mehiläisvahaa sahanterään tai olisin vetäissyt jos olisin sen löytänyt. Tällä kertaa vetäsin kynttilän pätkän sahanterän läpi ja hoituihan se luisto silläkin.
 Tässä on sahailun tulos. Kasa lenkkejä punottavaksi. Siitä sitten aukasin lenkit valmiiksi pöydälle ja siitä se punota sitten alkoi. Yllättävää kyllä, kun on riittävän monta piinaa tehnyt muistaa lopulta mallin ilman lunttailua. Rehellisesti sanottuna oli kyllä pakko tarkistaa että muistinko ihan oikeesti sen oikein :)

Tässä linkki piinan saloihin:
http://www.mailleartisans.org/articles/articledisplay.php?key=267


Tässä on Essin ketju valmiina. Vielä odottelen sitä päivää kun saan oman kiillotusrummun. Ehkä joku päivä vielä koittaa hetki kun työhuoneessa rapisee ja kumisee rummuntahtiin.