Kuka tämän kaiken takana on...

Oma kuva
Helsinki, Finland
Olen ideaähkyyn taipuvainen itseoppinut puuhaaja. Tervetuoloa katsomaan näppien tuotoksia. I'm a self-taught entrepreneur, interested in handi craft and somethimes overwhelmed with new ideas. Lately I've been keen on making purse organizers/pouches. But I also keep on making jewellery. Both purse organizers and silver chains are ”taylor-made.” So that each customer gets just the kind he/she wants. All my silver jewellery is sold by order and imprinted . Let me know if you want to order for your self or as a present a pouch or a piece of my jewellery. My e-mail address is anin@welho.com

torstai 19. joulukuuta 2013

Uusi keittiömme on nyt valmis ja siitä on ihan pakko laittaa kuva :)

Tämä piiiiitkä ja hermoja koetellut keittiönmuutostyö on nyt valmis. Kyseessä on erityiskeittiö joka on suunniteltu esteettömäksi. Itse keittiön purku sekä rakentaminen sujuikin niin yllättävän nopeasti ammattimiehiltä että voin suositella Isku keittiö Liedenpaikkaa oikein lämpimästi. :)

Nämä materiaalit ja värit ovat sitten meidän näköisiä. Halusin ehdottomasti seinään väriä sillä ihan valkoinen ei ole meidän juttu. Löysin tämän punaisen värin ja se oli sitten siinä, ei tarvinut enempää pohtia.

Laittia laitettiin samalla uusiksi ja sehän sitten poiki lisää remonttia. Nyt koko asunto on laitettu uuteen kuosiin (ystäväni sanojen mukaan tälle vuosituhannelle) Pitkä on ollut projekti, mutta kyllä kannatti!

Loppusilauksen sain valmiiksi tänään kun ompelin nuo keittiönverhot loppuun. Ai niin se kuvakollaasi...

tsadaa!

Noi kynttilät eivät kyllä kuuluisi olla tossa, mutta mä niin innossani kuvasin etten huomannut ennenkuin olin ladannut kuvat koneelle. No ne poltetaan nopeasti pois ja tilalle tulee joko punaiset tai valkoiset kynttilät :)

Lähdempä tästä nyt leipomaan ja kotikaljat on jo käymässä jääkaapissa. Ihanaa, mä yletän tehdä hommia!!! :D

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Joulu tulla jolkottaa ja jotain pitäisi varmaan tehdä...

Tuntuu että monella on joulujutut jo lähes valmiina. Laatikot ja leivonnaiset pakastimessa, sillit maustumassa jne. Laitoin juuri kotikaljan käymään joten jotain syömiseen liittyvää olen siis saanut ainakin alulle. Mutta jotain muuta olen kyllä saanut tehtyä :)

Meidän joulukoristeet ovat tänä vuonna hieman erilaiset kuin ennen. Ehkäpä siitäkin syystä että osa koristeista on varmassa tallessa (hukassa). Onneksi nämä löytyivät ja sain ne kauniisti aseteltua lipaston päälle.
 Tässä eräänä päivänä jotenkin ajauduin kangaskauppaan. Mitään sen kummempaa asiaa minulla ei ollut sinne, mutta huomasin haahuilevani siellä kangaspakkojen välissä. Eipä aikaakaan kun näin niin ihanan jutun/kankaan/neuleen. Keksin heti että tätähän on ihan ehdottomasti ostettava, sillä juuri tämä on se puuttuuva osa mitä olen kaivannut jota en ole tiennyt mitä olen kaivannut. Laskeskelin että tarvitsen vain 80 cm tätä ihanuutta. Pakassa oli kuitenkin niin vähän enään jäljellä että myyjä teki tosi hyvän tarjouksen ja kappas vaan; yllättäen minulla olikin 150 cm pätkä kangasta/neuletta.  No kun sitten vauhtiin pääsin niin ostin vielä palan punaista kangasta. Sitä oikeastaan ehkä olinkin hakemassa, en vain muistanut sitä juuri silloin kun ajauduin kauppaan. :D

No tästä neulekankaasta ompelin ihanat tyynyt ja laitoin jokaiseen nurkkaan tupsupallerot. Niiden tekeminen oli tosi nopeaa ja näppärää. Näin ohjeen jossa kieputettiin suuren haarukan (käytin muovista isoa kapustaa) ympärille lankaa isoksi kiepiksi ja lopulta kieppi sidotaan tiukasti langalla keskeltä. Ennen kieputusta kannattaa laittaa lanka kaksinkerroin odottamaan siihen haarukan keskikohtaan sitomista. Sitten saksilla naksuttelemaan ja hämmästelemään sitä palleroa joka ei aluksi näytä kovinkaan tasaiselta pallolta.
 Pienen trimmaamisen jälkeen pallero saattaa näyttää pallolta tai sitten ei, niinkuin tuo yläpuolella olevasta tuli ovaali. Syytä siihen en tiedä mutta toista ovaalia en varmaa osaisi tehdä vaikka haluaisinkin.

Trimmailun aikana varmistui se ettei minun kannata edes kuvitella trimmaavani villakoiraa. Onneksi sitä ei tarvitse tehdäkkään vaan tässä on näiden palleroiden paikka ja tarkoitus.


Tämän neulekankaan ompelu sujui yllättävän helposti. Ennen leikkaamista sik sakkasin kankaan leikkukohdan molemmin puolin ja vasta sitten leikkasin siitä keskeltä. Näin kankaan silmukat eivät lähde purkautumaan. Ompelin tyynynpäälisiin vetoketjut jotta ne on helpompi pestä. Tyynypäälisen vetoketju on jotenkin niin pakollinen juttu, ilman niitä ei tule mitään. Koska ostin tätä kangasta enemmän kuin olin aluksi ajatellut ompelin lämpimän torkkupeiton. Reunoihin virkkasin vaalealla langalla viimeistelyn. Tämä neulekangas on 70% villaa ja 30% polyakryylia. Pitäisiköhän tätä neulekangasta hakea lisää, sitä oli ainakin sinistä ja punaista? :D

Niin tässä syy vielä tähän vetoketjumalliin. Kuten kuvasta näkyy joku muukin tykkää löhöillä villatyynyillä :D aika hyvin tyyppi maastoutuu tyynyjen väliin.

Hyvää joulun odotusta ja toimeliaita päiviä ennen joulua kaikille tasapuolisesti.