Kuka tämän kaiken takana on...

Oma kuva
Helsinki, Finland
Olen ideaähkyyn taipuvainen itseoppinut puuhaaja. Tervetuoloa katsomaan näppien tuotoksia. I'm a self-taught entrepreneur, interested in handi craft and somethimes overwhelmed with new ideas. Lately I've been keen on making purse organizers/pouches. But I also keep on making jewellery. Both purse organizers and silver chains are ”taylor-made.” So that each customer gets just the kind he/she wants. All my silver jewellery is sold by order and imprinted . Let me know if you want to order for your self or as a present a pouch or a piece of my jewellery. My e-mail address is anin@welho.com

tiistai 29. tammikuuta 2013

Huovutetut tumput / lapaset ja jättipuikoilla neulottu kaulaliina

Tässä viimeaikoina nuo neulomis jutut ovat innostaneet minua. Huovutetut lapaset tulivat kuvioihin vähän niinkuin vahingossa. Koko juttu lähti siitä, että ostin uuden takin ja siihen sopivan pipon. Kappass vaan, mutta meidän perheen kaaosmaisen täydestä lapaspiirongista ei löytynyt oikean väristä lapasta. Siispä suuntasin lankakauppaan ja löysin sopivan värisen langan. Lanka on Drops Eskimo, joka sopii erinomaisesti huovutukseen. Sehän ei ollut minun alkuperäinen tarkoitus, mutta kun lanka oli niin ihanan tuntuinen visioin jo valtavan ihanan lapasen. Aloin etsimään ohjetta kyseiselle langalle, huonolla menestyksellä. Lopulta löysin Novitan ohjeista ihan kelvollisen tuntuisen ohjeen.

Tässä kuva lasten kokoisesta lapasesta, sillä ensin neuloin naisten kokoa, mutta siitä tuli ihan hillittömän kokoinen. Vaikka lapanen kutistuu noin 40% ei sekään olisi tilannetta pelastanut.
 Kyllä tässäkin ihan kokoa riittää. Sain yhdeltä ystävältäni sekä äidiltäni neuvon laittaa muovipalasen/pötikän peukaloon. Peukut saivat muovinsa ja eikun koneeseen vaan pyörimään normaali 40 asteen ohjelmalla froteepyyhkeen kanssa. Laitoin myös pesuainetta koneeseen, mutta en tietenkään huuhtelunestettä.

Tulos on tässä. Ennen kuvaan venyttelin lapasta muotoonsa ja otin ne muovit pois peukuista. Jotenkin tämä tumppu herätti lievää hilpeyttä perheessä ja koko tuntui vielä ihan liian suurelta. Mietin yön yli ja näin unta Big Hand Ninasta, ei ollut kovin vakuuttava juttu. Aamulla täräytin tumput uudelleen koneeseen, tällä kertaa ilman pesuainetta kuitenkin frotee pyyhkeen kera. Ohjelma oli taas puuvillapesu ohjelma.
Tässä tulos.  Tumput kuistuivat lähes oikeankokoisiksi. Kiskoin niitä kyllä aika napakalla otteella ja sen jälkeen koko oli juuri kuin minulle tehty. Melkoisen jäpäkkää tumppua tuli. Mietinkin, että jos tästä olisi vielä asteen tiukempaa tavaraa voisin perustaa nyrkkeilyhanska kaupan. Tai vaihtoehtoisesti jääkiekkohanskoja pienellä säädöllä. :D

Mielestäni pelkkä jäykkä tumppu näytti vähän aneemiselta. Olin jo lankoja ostaessa hankkinut lisäksi tuollaista "karvaista" SMC:n Brazilia lankaa ajatuksena virkata siihen koriste systeemi. Idea oli hyvä, mutta virkkuukoukkua ei kyllä siitä tumpusta saanut läpi. Joten virkkasin erikseen tuollaisen koristekaitaleen ja ompelin sen langalla kiinni siihen. Tässä vaiheessa tumppu näytti joulupukin muorin lapaselta, joten lisäsin siihen vielä Swaron kuumaliima kristalleja. Lopputulos on mielestäni todella nätti ja käteensopiva.

Lähdin ulos koekäytölle koiran kanssa. Onneksi sain käteni survottua flexin kahvan läpi, sillä muuten tämä hieno tumppu jäisi aika vähälle käytölle. Huomasin ilokseni, että tästä tumpusta ei kyllä tuuli tuiverra läpi eikä lämpö karkaa.

Tumppujen lisäksi olin jo ensi neulonut hillittömän paksuilla puikoilla (koko 20) Subito langasta kaulahuivin. Tätä lankaa on todella hauska neuloa ja valmista syntyy nopeasti. Tosin näytin pikku hobitilta kun väkersin puikot kourassa silmukoita. Niitä puikkoja ei ihan pikkukätösin pysty pitämään.

Tämmöisillä tamineilla tarkenee. Onneksi ehdin ennen talven loppua saamaan koko setin valmiiksi (joidenkin epäilyksistä huolimatta) Varokaa vaan rakkaani, täältä voi kohta syntyä lisää näitä tumppuja :D

Pari ihan uutta ideaa syntyi näitä neuloessa. Saapa nähdä minkä projektin teen ensin. Olen kuulema onnistunut ostamaan tietämättäni erittäin laadukkaat puikot, joten eihän niitä voi nyt vain jättää käyttämättä....