Kuka tämän kaiken takana on...

Oma kuva
Helsinki, Finland
Olen ideaähkyyn taipuvainen itseoppinut puuhaaja. Tervetuoloa katsomaan näppien tuotoksia. I'm a self-taught entrepreneur, interested in handi craft and somethimes overwhelmed with new ideas. Lately I've been keen on making purse organizers/pouches. But I also keep on making jewellery. Both purse organizers and silver chains are ”taylor-made.” So that each customer gets just the kind he/she wants. All my silver jewellery is sold by order and imprinted . Let me know if you want to order for your self or as a present a pouch or a piece of my jewellery. My e-mail address is anin@welho.com

lauantai 11. toukokuuta 2013

Kukkakassi sankarille

Iloiten voin julkaista onnistuneen tilaustyön. Eräs syntymäpäiväsankari tulee saamaan täysin hänelle suunnitellun ja valmistetun kauniin kassin, joka sisältää spesiaali juttuja.

Asiakas toivoi tiettyä kangasta käytettäväksi, sekä värejä jotka ovat sankarin mieleen. Sisäpuolelle tehtiin pieni yllätys, joka ainakin ilahduttaisi minua. :)


Laukun kangas on pellavaa, joka on muovitettu sisäpuolelta. Alareunan ja pohjan kangas on taas muovitettu ulkopuolelta. Aplikoin kukan kankaaseen ja laitoin kukan sisään hieman vanua, jotta siitä tulisi kolmiuloitteinen. Lisäsin myös Swaron kristalleja kukan keskustaan. Vetoketjun vedin oli varsin jämerä, eikä se olisi tähän herkkään kassiin sopinut. Siispä tein vielä vetimen, johon laitoin myös Swarovskin kristallin.

Työ tekijäänsä opettaa; jälleen kerran. Syksyllä ostin uuden ompelukoneen ja riemutsin siitä, että se ompelee näppärästi paksua kangasta sekä nahkaa. Vaan ei muuten ompele! Ai että otti niin päähän kun sain aikaiseksi melkoisia  hyppypistoja, huolimatta siitä, että oli käytössä nahkaneulaa ja langat oikein ja kaikenlaiset säädöt ohjeiden mukaan.

Eräs ihana nahkalaukkuja valmistava ystäväni vastasi hätääni. Tekstasin hänelle epätoivoisena, että kohta lentää tämä kone seinään koska se ei tottele mua. Pyysin häneltä apua kantokahvojen ompeluun ja apuahan sitten tuli ja nopeasti. Postissa tuli laatikko, jossa komeili kauniit hihnat ja erilaisia tikkausmalleja sekä nahkapalasia. Sovittelin hihnoja laukkuun, mutta lopulta päädyin kuitenkin ompelemaan samasta kankaasta hihnat kuin mistä laukku on tehty. Nahkahihnat olivat tässä tapauksessa kuitenkin hieman "eri maata", vaikkakin ne olivat todella kauniit. Nahkapaloissa oli kuitenkin täydellisesti tähän laukkuun sopivaa nahkaa. Laitoin hihnojen kiinnityskohdan päälle nahkapalat peittämään kiinnitysompeleen.

 Laukku on vetoketjulistalla varustettu. Jonkin verran pyörittelin laukkua ja vuorikangasta ja vetoketjulistaa miettien, että minkä ommella surautan ensin ja missä vaiheessa kiinnitän hihnat ja muut härpäkkeet. Huokasin helpotuksesta kun lopputulos oli oikea, vetoketjulista oikeassa paikassa ja koko homma oikein päin. Olen aivan varma, että ammattilainen ommella surauttaisi tämän kohdan nopeasti, vaan en minä. Hitaasti ja kymmeneen kertaan miettien, kädet täristen ompelin hartaasti yhdys-saumaa. :)

Sisäpuolella on raikas kevyt kangas vuorikankaana ja tietenkin sisätaskuja sekä avainrenkaan lenkki.

 Yksi erityisen ihana tasku on varustettu tilaajan kuvalla. Tekniikkana on jälleen kerran  kuvansiirtopaperi, mikäpä muukaan. Taatusti tällaista laukkua ei ole kenelläkään muulla sankarilla! Hauskaa kuinka pikkusiskoni on ollut niin saman näköinen kuin tämä asiakkaani. Voisi hyvinkin sekoittaa nämä kaksi ihanaa ihmistä.

Seuraava projekti on taas ihan jotain muuta. Sillä on itseasiassa tosi kiireinen aikataulu, huh huh! Seuraavan projektin ongelma on juuri se, etten ole taas hetkeen tehnyt kyseistä juttua ja nyt täytyy taas kaivaa kaikki työvälineet ja siihen tarvittavat romppeet esiin. Voi kun saisi ISON työhuoneen, ettei tarvisi aina etsiä ja kaivella työkaluja säilöstä ja samaan aikaan taas säilöä edellisiä työvälineitä alta pois.

Tosin luulen, että aika nopeasti saisin isonkin työhuoneen täyteen kaikkea "tärkeetä". :)

Lisää päivityksiä tulossa kunhan vaan ehdin.... siis työvälineitä kaivelemaan!

tiistai 7. toukokuuta 2013

Kiireessä unohtuu päivittää blogi ja kuvata sen minkä ehtisi päivittää :)

Nappasin sentään yhdestä jutusta kuvan. Tottapuhuen on mulla kuvattu se vaativa projektikin, mutta sitä ei voi vielä julkaista. Kuitenkin se on tehty ja se onnistui! :) (Huh)

Tässä siis yksi pikku juttu minkä muistin kuvata. Tavoilleni uskollisena olen jälleen käyttänyt kuvansiirtopaperia. On se vaan niin hauskaa puuhailla sen kanssa :) Tämä hieman omituisessa kuvakulmassa otettu kuva on pikkuisesta pöytäliinasta. Reunassa on pitsiä ja harmaata vinonauhaa, sillä jotenkin nuo harmaalla piirretyt kuvat kaipasivat vähän rajausta ja ryhtiä. Kunhan ehdin, niin teen vastaavanlaisia lisää itselleni.


Tässä oli sitten tämän kerran pikapäivitys. Lisää sitten kun voi julkaista juttuja :)