Kuka tämän kaiken takana on...

Oma kuva
Helsinki, Finland
Olen ideaähkyyn taipuvainen itseoppinut puuhaaja. Tervetuoloa katsomaan näppien tuotoksia. I'm a self-taught entrepreneur, interested in handi craft and somethimes overwhelmed with new ideas. Lately I've been keen on making purse organizers/pouches. But I also keep on making jewellery. Both purse organizers and silver chains are ”taylor-made.” So that each customer gets just the kind he/she wants. All my silver jewellery is sold by order and imprinted . Let me know if you want to order for your self or as a present a pouch or a piece of my jewellery. My e-mail address is anin@welho.com

maanantai 18. marraskuuta 2013

Uusi upea lampunvarjostin!

Minun intohimo on värkätä lampunvarjostimia. Tämä uusin on mielestäni ehkä onnistunein varjostin minkä olen onnistunut tekemään ja jonka voi näyttää julkisesti :D

Olen kypsytellyt ideaa tästä varjostimesta jo kuukausia, mutta nyt siihen tarvittavat osat löytyivät ja siitä se sitten lähti.

Haahuilin eräänä päivän Clas Ohlsonilla ja näin My choise varjostin systeemin. Ideana on se että joka osa on erikseen ostettava ja näin voi kokoonpanna sellaisen virityksen minkä haluaa. Ehkäpä yleensä lähinnä varjostimen kangas on se valittava vaihtoehto, mutta tälläiselle puuhaajalle idea on upea!

Ostin siis kehikon, 54 cm halkasijaltaan ja varmuudenvuoksi vielä varjostinkankaan kun ajatus oli ensin painaa siihen tekstiä ja lisätä "helmaan" vähän kangasta. Mielestäni varjostinkankaan korkeus tähän suurimpaan kehikkoon on liian matala (vain 20 cm)

Tässä siis tämä kehikko. Kehikon  
upea idea on siinä että renkaan ulkopuolella on tarranauha. Kun hiffasin tämä antaman mahdollisuuden suorastaan tärisin innosta.

Eipä siinä sitten muuta kuin mittaamaan kankaan menekkiä ja etsimään kuumeisesti tarranauhan pehmeää puolta. Kankaan menekin olisi tietty voinut laskea kaavalla, mutta päädyin kuitenkin mittaamaan mittanauhalla pituuden. Korkeudeksi päätin tehdä noin 45 cm.

Koska olen nyt innostunut tästä kehittämästäni Nordsjö 54 ajatuksesta ja siihen on jo tyynyt, päätin ehdottomasti jatkaa samaa linjaa. Kangas on tietenkin myös samaa raitakangasta kuin tyynyissä.

Sitten ryhdyin ompelemaan suurella innolla ja tarkkuudella saumoja suoriksi. Kiinnitin kuvan joka on tietenkin taas kuvansiirtopaperille tulostettu. Olen huomannut että valkoinen kuvansiirtopaperi ei käy kuviolliselle tai tummalle kankaalle, silitin sen ensin vanhan valkoisen lakanan päälle, jonka leikkasin ja ompelin varjostinkankaalle. Lisäpotkua siihen tuli vielä punaisesta terestä.

Tässä vaiheessa pyrittelin pitkään kangasta käsissä ja koska tuo teren ompeleminen oli jotenkin muka niin hankalaa päätin että yksi kuva varjostimessa riittää. Halusin kuitenkin jotain juttua vielä lisäksi. Ompelin paksua köysinarua varjostimen ylä- ja alareunaan. Virittelin yhden merimies solmunkin, tosin se nyt ei ihan mennyt niin kuin ajattelin kun naru veny pidemmäksi ja koska halusin solmun kuva  keskikohdan alle oli pakko tehdä löysä solmu.  Narun päät jätin vähän pidemmiksi koska halusin että ne vähän roikkuvat solmuineen.



Mahtavaa, varjostin valmis ja äkkiä ripustamaan tämä komistus kattoon. Siinä ei tarvinnut kuin pujauttaa runkorengas lampun johdon väli ja a'vot, siinä se oli VINOSSA!

Tietenkin tämä älykäs idea jättää toinen kuva ompelematta aiheutti sen että painoa tuli toiselle puolelle enemmän kuin toiselle ja niinhän se sitten tietenkin roikkuu vinossa. Pienen mietinnän jälkeen liimasin puutähden magneettiin ja tinttasin sen sille toiselle puolelle tasapainottamaan tätä komistusta.



Lopputulos on mielestäni tosi onnistunut! Sitten kun kyllästynä tähän niin repäisen vaan tarranauhan irti ja kiinnitän uuden varjostimen runkoon. :)

Nyt alkaa ihan oikeasti olla todella kiire naisten joulumessujen myytävien juttujen teossa. Tähän kiireeseen ei pitäsi lisätä nyt yhtään mitään ylimääräistä, mutta sain juuri käsiini sukukirjan joka on yli 900 sivua pitkä.... 

No, pyötä on kyllä täynnä kaikkea kivaa ja kyllä jotain sinne messuillekkin valmistuu :) Siitä sitten seuraavalla kerralla lisää.