Kuka tämän kaiken takana on...

Oma kuva
Helsinki, Finland
Olen ideaähkyyn taipuvainen itseoppinut puuhaaja. Tervetuoloa katsomaan näppien tuotoksia. I'm a self-taught entrepreneur, interested in handi craft and somethimes overwhelmed with new ideas. Lately I've been keen on making purse organizers/pouches. But I also keep on making jewellery. Both purse organizers and silver chains are ”taylor-made.” So that each customer gets just the kind he/she wants. All my silver jewellery is sold by order and imprinted . Let me know if you want to order for your self or as a present a pouch or a piece of my jewellery. My e-mail address is anin@welho.com

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Pääsiäistä odotellessa

Tovi on vierähtänyt viime päivityksestä. Pääsiäinen on ovella ja siihen tämä julkaisu tähtää tai siis nämä askartelut joita olen tehnyt.

Löysin ison laatikon puolillaan tapettiliimaa. Mietin että mihin sitä voisi käyttää ennenkuin koko liima kuivaa käyttökelvottomaksi. Kokeilin tätä vesi-ilmapallonaru juttua. Ja tälläinen oli tulos:
Tämä ensimmäinen kuva edustaa yhtä versiota valmiina.

Homma näyttää työvaiheineen tältä: Ensi pallojen päälle kieputellaan narua tms. Huomasin että oli helpointa kieputella sitä paperinarua pallon päälle kun ensin oli laittanut pallon päälle vähän liimaa. Silloin se naru ei luistellut paikoiltaan niin helposti.

Tässä nämä pallerot ovat nyt kuivuneena ja se hauska homma alkoi. Huomasin että oli hyvä idea pitää kiinni siitä pallon "navasta" ettei se koko kurttunen puhkastu pallon jämä jää kummittelemaan sinne narupallon sisään. Koska olin laittanut sitä liimaa jo suoraan siihen pallon päälle jäi narujen väleihin pieni kuultava muovikalvo näkyviin. Muutamasta pallosta rapsuttelin niitä pois, mutta en kaikista ja niistä tuli kivan näköisiä. Ihan kuin naru olisi herkän lasin päällä.

Tätä seuraavaa työvaihetta varten keräilin maitotölkkejä. Niistä virittelin valualustat. Merkkasin purkin sisäreunaan viivan mihin asti haluan kipsivalun loppuvan. Jotta tämä valuhommeli olisi riittävän haastava halusin tietenkin ne kepakot joiden päissä narumunat ovat, keskelle valua. Merkkasin ja viritin apunarut sivusta jotta sain kepin ankkuroitua suoraan keskelle.


Ennen valua kiinnitin munan maalattuun kepakkoon. Liimasin munan kuumaliimapistoolilla sillä se on nopea työtapa ja valkoinen kuultava liima ei näy rumasti munan pohjasta.


 Tässä nämä munat nyt töröttävät purkeissaan. Kipsinä käytin nopeasti kuivuvaa Cera-Mix kipsijauhoa.


Nämä munat ovat nyt päässeet purkeistaan ja seuraavaksi viilasin valun jättämät söheröt pois. Reunat tuppaavat aina nousemaan ylöspäin, mutta kipsi on helppoa työstää. (sotkusta hommaa :D )

Käsittelin myös narumunien pintoja erilaisilla tekniikoilla. Tämän munan pintaan hieroin sellaista Inka-Gold väriä. Se on nopeasti kuivuva metallinhohtoinen väri. Tämä väri on Alt-Silber 909.


Tässä munassa on koristeena myös pikkusia silkkikukkia jotka liimasin myös kuumaliimalla. Niin ja tosiaan maalasin myös tuon kipsijalan valkoiseksi jotta se ei pölyäisi ja näyttäisi siistimmältä.


Kaikki munat eivät olleet valkoisia. Tämä on juuttinarua ja sen jalustana toimii vanhan näköinen lankarulla. Lisäsin vähän haastetta tehtävään, sulat ja kuumaliima... Tuo munan päällä oleva puunappi oli vähän liian isokokoinen, mutta siihen se nyt kuitenkin jäi.


Tämä muna on myös juuttinarua, mutta vihreä kevään kunniaksi. Jalustana tässä on renkaaksi viritelty köysi ja höyheniä . Vieressä toinen matalaversio, tässä vaiheessa alkoi jo tuntumaan että nyt saa munat riittää.

 Yhden munan vielä värkkäsin sillä versiolla, että liimasin narunpintaan pieniä helmiä. Ihan kivan näköinen valmiina.

Tämä muna komppania piti tulla myyntiin eräisiin myyjäisiin jotka sitten peruuntuivat. Onneksi oli toiset myyjäiset mihin lahjoitin koko setin, huh huh. :)

Kotiin tein sitten ihan erilaisen muna jutun. Halusin jotain olohuoneen ikkunaan mutta en mitään kukkaa tai muuta peittävää, jotain kevyttä. Halusin kuitenkin myös sellaista joka jotenkin liittyy myös ympäröivään sisustukseen. Siispä näiden ajatusten siivittämänä virittelin munahimmelin. Kepakko missä nämä herkät munat roikkuvat on samaa materiaalia kuin vieressä olevan keittiön ovet. Keskellä on punainen nappi joka on yksi värielementti meidän kotona.


Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä on meidän ovikoriste. Kananverkosta väännelty pupu. Tämä on tälläinen paloturvallinen versio, sillä ainoastaan tuo rusetti voi kärähtää. Tuntuu nämä paloturvallisuus säädökset kiristyvän taloyhtiöissä.


Mukavaa pääsiäistä kaikille. Muistetaan pääsiäisen pääsanoma:

Kristus on ylösnoussut ja hän elää!