Kuka tämän kaiken takana on...

Oma kuva
Helsinki, Finland
Olen ideaähkyyn taipuvainen itseoppinut puuhaaja. Tervetuoloa katsomaan näppien tuotoksia. I'm a self-taught entrepreneur, interested in handi craft and somethimes overwhelmed with new ideas. Lately I've been keen on making purse organizers/pouches. But I also keep on making jewellery. Both purse organizers and silver chains are ”taylor-made.” So that each customer gets just the kind he/she wants. All my silver jewellery is sold by order and imprinted . Let me know if you want to order for your self or as a present a pouch or a piece of my jewellery. My e-mail address is anin@welho.com

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Jättiläisen kukkaro

Olen hypistellyt jännittyneenä kaunista nahkavuotaa jonka sain ystävältäni. Ajatuksena on tehdä siitä kassi, joten kaava kasille täytyy olla hyvä ja juuri sellainen kuin "sieluni silmin" näen- mitä sitten näen, en tiedä vielä.

Tästä syystä olen tehnyt koekappaleita, jotta lopulta kun rohkaistun leikkaamaan nahkaa on malli toimiva. Näitä koekappaleita tehdessä lähtee helposti homma ihan omille teilleen eikä koekappaleen kaava lopulta ole ollenkaan sopiva siihen nahkatyöhön. Saa nähdä kuinka monta koekappaletta teen...

Tässä yksi koekappale josta tuli jättiläisen kukkaro. Oikeasti se on ihan pikkukassin kokoinen, mutta näyttää isolta kukkarolta. Halusin ehdottomasti käyttää tätä napsukehikkoa, tosin alkuperäinen idea oli käyttää suorakaiteen muotoista. Tämä oli heti se ensimmäinen luistaminen alkuperäisestä suunnitelmasta. :)

Kuvassa näkyy taustalla kassin kaava (tuo kaaosmainen kasa takana) sekä kassin kangas (vanha farkunlahje) leikattuna. Koska halusin oikein pullean kassin levitin kaavaa hurjasti, kuitenkin pitäen tarkasti huolen yläosan mitoituksesta. Tässä tämä kassi näyttää pikku farkkuhameelta. Välttääkseni kuitenkaan tekemästä isoa pallomönttiä leikkasin alaosan suikaileiksi ja ompelin suikaleiden väliin pitsinauhaa.

Tein saman pitsinauha systeemin molemmin puolin. Koska jostain ihmeen syystä mitään asiaa ei voi tehdä yksinkertaisesti ja helpolla vaan aina pitää lisätä joku pikku jippo töihin, tein sen myös tähän työhön. Lisäsin vetoketjullisen piilotaskun pitsin alle. Kuitenkaan en halunnut että se olisi ihan oikeasti täysin piilotasku joten ompelin värikkään vetoketjun taskuun. Myönnettäköön että sitä vetoketjua ommellessa mietin muutamaan kertaan oliko liukas vuorikangas ihan paras mahdollinen valinta. Lopputuloksena voin kuitenkin todeta että oli se. :)

Alla olevassa kuvassa näkyy laukun vuorikangas jota olen juuri ompelemassa käsin kiinni. Kangas on erään henkilön vanha paitakangas.

Lopputulos näkyy tässä! Kassin kehikon liimasin käyttäen Gütermann tekstiililiimaa tosin sitä ennen olin ommellut PAKSUN nyörin suuaukoon ja liimatessa lisäsin vielä paperinarua jotta saumasta tulisi tiukka. Saa nähdä pitääkö tämä liima kassin kiinni kehikossaan. Yleensä puristan kehikon tiukaksi, mutta tämä on niin paksu ja iso kehikko etten halunnut alkaa puristamaan sitä litteäksi. 

Kehikossa oli valmiina lenkit joihin saa kiinnitettyä hihnan. Ensin ajattelin ommella farkkusen hihnan, mutta sitten muistin että minulla on tälläistä ketjua-paljon. Kaikkein eniten voimia vaativa homma oli saada katkaistua tämä ketju. Ihan järkyttävää! No katkesi se onneksi hirveän irvistelyn ja hauislihasten pullistelun jälkeen. Harva tietääkään kuinka suuri urheilusuoritus voi tälläisen kassin värkkääminen olla.
Takaosassa näkyy pikku vilaus vetskaritaskusta, laitoin siihen vetoketjunvetimeen vielä lisä läpyskän että se on helpompi avata.
Viimeinen pilkistys sisäpuolelle :) Niin ja tosiaankin, pohja on ovaalin muotoinen, samankokoinen kuin mitä kehikko on avonaisena.

Nimi tälle kassille tuli kun rakas mieheni tuli katsomaan mitä puuhaan. Hän naurahti että ihan jättiläisen kukkaron näköinen pussukka. Tyttäreni taas vaivihkaa sanoi; "ihan kiva, aijotko käyttää tota?" Ilmeestä päätellen hän ei sitä toivo :D ja vuorikangas on kuulema erikoinen. No tietenkin on, sitähän juuri halusinkin.

Kassi kainalossa olen jo kuljeskellut julkisilla paikoilla :D, hyvin toimii.