Kuka tämän kaiken takana on...

Oma kuva
Helsinki, Finland
Olen ideaähkyyn taipuvainen itseoppinut puuhaaja. Tervetuoloa katsomaan näppien tuotoksia. I'm a self-taught entrepreneur, interested in handi craft and somethimes overwhelmed with new ideas. Lately I've been keen on making purse organizers/pouches. But I also keep on making jewellery. Both purse organizers and silver chains are ”taylor-made.” So that each customer gets just the kind he/she wants. All my silver jewellery is sold by order and imprinted . Let me know if you want to order for your self or as a present a pouch or a piece of my jewellery. My e-mail address is anin@welho.com

perjantai 9. marraskuuta 2012

Uusi ompelukone hankittu

Menin Helsingin kädentaitomessuille tarkoituksena katsella ja ihastella ja tietty ostella jotain pientä ja hauskaa. Katselin, ihastelin ja ostin jotain pientä ja hauskaa, kunnes ihan sattumalta ajauduin Janomen jälleenmyyjän juttusille. Olen jo pidemmän aikaa ajatellut ostavani uuden koneen kun tuo rakas pikku työmyyräni on hieman jo hmm... kulunut 20 vuoden rankassa käytössä.

Tulos, meikäläinen lähti messuilta uuden koneen kanssa. Hankintani on Janome DC4100. Koneessa on useita eri ompeleita ja tikkejä, paininjalkoineen. Osa paininjaloista on niin erikoisia, että menee jonkin aikaa kunnes saan kokeiltua niitä kaikkia.

Muutamia juttuja täytyy vielä tarkistaa myyjältä. Sillä minulla on suurin osa ompelulangoista sellaisissa isoissa rullissa ja näyttää nyt pahasti siltä, ettei niitä saa viritettyä tähän malliin.

Ainahan sitä tuntuu jotain ongelmaa olevan kun tutisee innosta :D

Huomenna selvitän onko tämä lanka juttu ongelma vai onko se ratkaistavissa. Varmaan en saa ensi yönä unta kun mietin siihen ratkaisua. Eihän nyt yksi lankarulla voi tätä hienoa konetta pilata!

Ompelu jatkuu kaikesta huolimatta kuumeisena. Apua, ne joulumessut lähestyvät- vajaa kuukausi aikaa surrutella ompelutöitä ja tehdä koruja ja kortteja ja..... Unettomia öitä, valtavia mustia silmäpusseja ja tekemättömiä kotitöitä odotettavissa. Täytyy tunnustaa, että olen varustautunut kunnon meikeillä peittämään ne mustat silmänaluset, sekin tapahtui messuilla, aivan yllättäen! :)


Tässä vielä kuva uskollisesta koneestani. Hyvä kone, suosittelen lämpimästi jos ei tarvitse kummosia ompeleita käytöön.

Homma jatkuu lanka probleemasta huolimatta!

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Uusi palsta MOKA OPPI

No niin, nyt voisin perustaa ihan uuden osion tälle blogilleni johon voisin kerätä kaikenlaisia mokia joista olen sitten oppinut tai olisi pitänyt oppia jotain. Ehkä tästä olisi apua joillekkin muille ettei tarvitse samoja mokia toistaa tai jos niin tekee voi katsoa tuleeko samanlainen tulos :D

Ehdoton numero YKSI  näissä puuhailussa tapahtuvista mokista on:

1. Mittaus

 Mittaa kahdesti leikkaa yhdesti! (parempi käännös varmaa olisi leikkaa kerran, mutta toi sointu mun mielestä paremmin)

Tämä mittaaminen on tärkeä joka projektissa, koruissa, korttiaskartelussa ja ompelussa. Niin ja miksi ei myös leivonnassa.

Työpöydälläni voi olla useampikin kappale leikattuna, koska olen hätäisesti leikkurilla hurauttanut ilman tarkastus mittausta.

2. Silitys

Silitä kankaat Oikealla lämpötilalla. Tarkista kankaan kestävyys jos et tiedä mitä materiaalia kangas on. Minulla on muutamia (vähätellen sanottuna) kippuroita epämääräisen näköisiä koppuroita kangashässäköitä kun olen näppärästi silitellyt niitä liian kuumalla raudalla. Yleensä tämä tapahtuu silloin kun on kiire. Lisäys tuohon kuvaan, mieti tarkkaan ensin mistä innostut ja teet!

3. Liimakankaan/huovan silitys

Ah mikä mahtava tunne on kun olet huolellisesti asetellut kankaan ja kovikkeen paikoilleen. Isket raudan kiinni kankaaseen, juuri pari sadasosa sekuntia ennen takaraivossa vilahtaa omitunen tunne ettei kaikki nyt olekkaan ihan ok. Ha haa, kovike on tiukasti kiinni raudan pohjassa eikä kankaassa. Seuraavat senkuntit ovat ratkaisevia- millä sen kankaan saa irti raudasta, vai saako ja onko siitä kovikkeesta enään mitään hyötyä. Yleensä sen saattaa saada napattua pois pinseteillä jos ne on lähettyvillä (mulla on aina silityslaudan vieressä) ja yleensä sillä kovikkeella ei tee enään mitään, ellei se ole kovikehuopa. Inhottavin hommahan tässä on se raudan pohjan puhdistus.

4. Kuvansiirtopaperin käsittely

Kuvansiirtopaperi on niin ihana materiaali, että sen kanssa on tullut nyt touhuttua jo jonkin verran. Mokia on tullut tehtyä jo monta (noviisi) Yksi yleinen moka on lämpötilan vaihtelu. Aluksi kun alan silittämään, niin se pikkuisen alle puuvillalämpötila on sopiva, mutta mitä pidempään silittää, niin ainakin mun rauta jotenkin kuumenee kovemmalle vaikka en sitä säätäisi yhtään kovemmalle. Joten olen nyt oppinut pienentämään raudan kuumuutta jos silitysprojekti on pitkä. Tällä YRITÄN välttää sen, että kuva menisi ruttuun jostain kohdin.

Toinen moka jonka havaitsin tässä vähän aikaa sitten on sellainen, että kuva ei jostain kumman syystä jääkkään kiinni kankaaseen vaan on irrallaan vaikka kuinka silittäisi. Sitten tajusin, jos siihen kuvan takapuoleen hipaisekaan sormella, niin se ei enää tartu kunnolla jos ollenkaan kankaaseen. Eli älä hipelöi kuvan takaosaa sen jälkeen kun se taustapaperi on irroitettu. Käytä kuvan asettamiseen paikalle vaikka pinsettejä.

Kolmas moka tässä aiheessa on, että käyttää samaa leivinpaperipalaa toisen kerran. Se ei toimi, kuva voi jäädä kiinni siihen paperiin (ainakin mulla) Nuukuus ei kannata tässä kohtaa.

5. Välttele kangaskauppoja kun et sieltä oikeasti tarvitse mitään!

Okei, minulla on monta heikkoutta ja tämä on niistä yksi. Kun jostain ihmeen syystä löydän itseni haahuilemasta kangaskaupassa vaikka oli tarkoitus mennä jonnekkin ihan muualle, huomaan että juuri silloin tarvitsen todella paljon kaikenlaisia kankaita. Ihan kuin ne kangaspakat ja laarit huhuilesivat minulle,´- Osta minut!' Onneksi en nyt kuitenkaan kuule mitään ääniä kankailta :) ,mutta hyvin usein (liian usein) tulen kaupasta ulos kangaskassin kanssa. Osaan perustella sitä sillä, että tätä materiaalia minulla ei ollut ainakaan tässä värissä!

Olen siis sisäistänyt tämän ylläolevan tekstin täydellisesti.:D

6. Varo kuumaliima on kuumaa!

Tämän olen oppinut monta kertaa ja tuntuvasti. Koska minulla ei ole oikein hyvää tuntoa sormenpäissä en aina huomaa että liima on kiinni sormessa. Mutta toisinaan se kuuma liima osuu niin, että todella tunnen sen ja silloin kun alkaa riuhtomaan liimaa irti niin se jotenkin osuu joka paikkaan.

Kuumaliimasta saa helposti aikaan sellaisia "siimoja" joita voi välttää pyöräyttämällä liimapyssyä ilmassa sillain nopeasti kiepauttaen. Tosin silloin ei saa painaa liimaa enää ulos. Tämän opin jo aikoinani silkkikukkien kanssa touhutessa.

Koska olen liimannut sormeni niin moneen kertaan ja irroittanut tietty ne liimat pois olen myös menettänyt sormenjälkeni. Uudessa tietokoneessani on sormenjälkitunnistin joka ei tunnista mistään sormesta jälkeä. En meinannut päästä Yhdysvaltoihin rajalla kun sormista ei saatu mitään jälkeä, armosta sitten kuitenkin pääsin, sillä äidilläni oli sama ongelma. Ehkäpä me ei todellakaan oltu vaaralliseksi luokiteltujen henkilöiden näköisiä.

Päivitän tätä listaa todennäköisesti myöhemmin :) sillä mokia tulee tehtyä, mutta niistä kyllä oppii.


Ja lähdenmpä tästä tekemää lisää tuttavuutta uusiin asioihin.