Kuka tämän kaiken takana on...

Oma kuva
Helsinki, Finland
Olen ideaähkyyn taipuvainen itseoppinut puuhaaja. Tervetuoloa katsomaan näppien tuotoksia. I'm a self-taught entrepreneur, interested in handi craft and somethimes overwhelmed with new ideas. Lately I've been keen on making purse organizers/pouches. But I also keep on making jewellery. Both purse organizers and silver chains are ”taylor-made.” So that each customer gets just the kind he/she wants. All my silver jewellery is sold by order and imprinted . Let me know if you want to order for your self or as a present a pouch or a piece of my jewellery. My e-mail address is anin@welho.com

tiistai 5. marraskuuta 2013

Marenkitaulu on valmis ja toinen pikku taulunen

Löysin ihanan idean ja siitä lähti sitten minun idea elämään. Perusidea on kirjoittaa, piirtää tai liimata jotakin valmiiksi pingoitettuun kangastauluun. Tämän jälkeen koko taulu kohojuttuineen maalataan kauttaaltaan.

1. Siis ensin kauppaan etsimään sopivan kokoista taulunpohjaa johon halusin tietyn tekstin, muutamia tärkeimpiä sanoja jotka kuvaavat minun sydämeni herraa. Taulunpohjan löytäminen ei sitten ollutkaan ihan niin helppoa kuin olin kuvitellut. Kyllähän niitä pohjia varmasti löytyy jos haluaa maksaa paljon, mutta koska tämä oli ensimmäinen kerta kuin olin tekemässä tätä en halunut upottaa hillitöntä määrää rahaa siihen. Mielenkiintoisen metsästyksen jälkeen työhuoneessani oli kolme eri kokoista taulunpohjaa. Koska tekstiä oli paljon valitsin suurimman pohjan.

2. Seuraavaksi aloin piirellä lyijykynällä apuviivoja ja kirjoittaa samalla tekstiä pohjaa myöskin lyijykynällä.
 Seuraavaksi piti tehdä tärkeä päätös; millä oikein kirjoitan tekstin. Tavallisella liimalla paksulla kärjellä vai kuumaliimalla. Päädyin ensimmäiseen vaihtoehtoon sillä olin jo muutama kuukausi sitten tehnyt koe kirjoituksen näillä vaihtoehdoilla. (Tosin en muistanut kumpi oli parempi) Siispä liimapullo käteen ja kirjoittelemaan...
A'vot kyllä näytti hyvälle. Nyt piti vain odottaa että liima kuivuu jotta voi maalaa suhautella teksin päälle. Hmm...seuraavana aamuna otin kuumaliimapistoolin käteen ja kirjoitin kaikkien kirjainten päälle kuumaliimalla, sillä ensimmäinen versio oli mennyt niin litteeksi että se oli suorastaan säälittävän näköinen. Ilmeisesti sen aikaisemman testikirjoituksen tulos oli siltikin kuumaliima!

3. Eli sama teksi kuumaliimalla tehostettuna:
Kuumaliima on kuitenkin sellainen materiaali, että se jättää helposti sellaiset pikku "siimat" perään vaikka kuinka tekee sellaisen ilma kiepin. Liiman jäähdyttyä nypin "siimat" pois pinsetillä ja vuolin ylimääräisiä tukkeutuneita aukkoja kirurginveitsellä.

4. Nyt alkoi se hauska juttu. Spreymaalilla suhaaminen. Ulkona satoi vettä ja tuuli joten parvekkeella maalaaminen ei oikein ollut hyvä vaihtoehto. Koska tämä maalaamisen into oli päällä tein rohkean ratkaisun. Suojasin vierashuoneen lattian ja kaiken mitä siinä lähellä oli, avasin ikkunan ja suljin oven. Ajattelin että pikku suhautus ei nyt mitään katastroofia aiheuta kun olen suojautunut näin tehokkaasti.

Ajatus hyvä, totuus: haju katastrofi, sekä "pientä valitusta" miten koko koti haisee. No se oli jo tehty, mitä sille enään mitään voi :D

Kaikesta huolimatta tulos oli tälläinen:
No niin maalattu on ja homma hanskassa... Tosin seinä mihin tämä taulu tulee on valkoinen ja tämä jotenkin maastoutuu siihen turhan hyvin. Tarvitaan siis väriä!

5. Pienen testailun ja funtsaamisen jälkeen päädyin käyttämään clark liituväriä. Aloin värittämään sanoja sieltä ja täältä. Väritetyt sanat näyttävät ihan kuin pikku paahdetut marengit, lurps! Pienen mielipiden kyselyn jälkeen päädyin ratkaisuun, että näin se tuleekin jäämään. Kaikkia tekstejä ei kannata värittää.

Tässä lopputulos: Okei, ei näytä pöydällä ollenkaan niin hyvälle kuin seinällä, mutta tämä nyt riittäköön. :)
 Mitä tästä projektista opin:
1. Käytä kuumaliimaa ja poista tarkasti ne siimat.
2. Maalaa ulkona
3. Relaa :D

Tämä seuraava juttu on sitten ainakin sitä relaamista

Lapsemme ovat kasvaneet jo aikuisiksi ja muuttanee omiin koteihinsa on heidän lelut jääneet käyttämättömäksi. Kuitenkaan en halua hävittää niitä. Osan voi laittaa jemmaan odottamaan uusia käyttäjiä tai lahjoittaa pois mutta ei kaikkea, ei!

Siispä taas kauppaa, leluja ostamaan- ei vaan jälleen kerran taulunkehyksiä ostamaan. Tämä kehyksen ostaminen oli myös hieman työlästä, sillä moni kehys oli liian matala. Miten niin matala? Vastaus näkyy tässä:

Poikamme rakkaimmat pikkuautot pääsivät kehyksien sisään muistuttamaan menneistä ajoista ja niistä hetkistä kun astuin huomaamattani auton päälle illan pimeydessä tai kun imuroidessa eteen tuli ruuhkajono. Tosin luulen että miniäni ei tätä taulua heidän sisustukseen kelpuuta. :D

Tekisi niin mieli laittaa tänne näkyville kuvia mitä olen myyntiin puuhannut, mutta turhamaisuudessani kuvittelen että joku muukin puuhailija lukee tätä blogia ja mahdollisesti plagioisi mun tuotteita :D eli jätän ne myöhemmäksi, ehkä.