Kuka tämän kaiken takana on...

Oma kuva
Helsinki, Finland
Olen ideaähkyyn taipuvainen itseoppinut puuhaaja. Tervetuoloa katsomaan näppien tuotoksia. I'm a self-taught entrepreneur, interested in handi craft and somethimes overwhelmed with new ideas. Lately I've been keen on making purse organizers/pouches. But I also keep on making jewellery. Both purse organizers and silver chains are ”taylor-made.” So that each customer gets just the kind he/she wants. All my silver jewellery is sold by order and imprinted . Let me know if you want to order for your self or as a present a pouch or a piece of my jewellery. My e-mail address is anin@welho.com

perjantai 2. elokuuta 2013

Maalaaminen on kivaa!

Heinäkuun helteillä on kiva maalata- sisällä :) Eihän sitä voi koko ajan olla auringossa joten silloin on hyvä maalailla sisällä varjossa. Teimme muutaman projektin olohuoneessa. Ensimmäinen osuus, hionta tehtiin osittain vessassa jotta pölyä ei lentäisi ihan niin paljon. Olisi tietenkin ihanteellista että voisi tehdä koko projektin jossain verstaassa, mutta kun sellaista verstasta ei ole niin tehdään se sitten siellä missä huonekalut ovat.
 Tämä senkki on ollut meillä jo lähes 20 vuotta ja nyt sen pinta alkoi vedellä viimesiään. Lakka oli kulunut ja jotenkin tumma pinta näytti niin raskaalta. Siispä maalikauppaan ja tarvikkeita ostamaan.
Erittäin hyvä päätös oli ostaa suojapaperia eikä käyttää sanomalehteä, niin kuin olen aina aikaisemmin käyttänyt maalausprojekteissa. Tämä paperi pysyi hyvin paikallaan eikä repeillyt.

Ensin siis hioimme hieman pintaa rikki ja päälle vedimme pohjamaaliksi tartunta maalia. Tällä kertaan käytimme Sadolinin vesiohenteista pohjamaalia. Ihanaa, se ei haissut!

 Itse senkki valmiina pohjamaalin ja kahden maalikerroksen jälkeen. Maalina käytimme myöskin Sadolinin kalustemaalia joka myös oli vesiliukonen, sävynä Tikkurilan lumi. Pintaan vedimme myös pari kerrosta kiva kalustelakkaa jotta kanteen ei tarttuisi niin helposti jälkiä.

 Mitä tästä sitten opimme tällä kertaa:

On hieno idea peittää saranat ja muut vipstaakkelit teipillä jotta niihin ei tartu maali. Näin teimme, sillä seurauksella että kun otin teipit pois oli sinne alle päässyt kuitenkin livahtamaan maalia ja joissain kohdin teippi oli mennyt kohtaan mihin olisi pitänyt mennä maalia. Lopputulos- irrotin teipin, maalit ja maalasin uudelleen :D Seuraavissa kohteissa emme teipanneet kyseisiä kohteita.


 Seuraava kohde olikin sitten kirjahyllyt. Niitä komeili kaksi tummaa kappaletta ja maalauksen jälkeen tuntui siltä että ne olisivat laihtuneet! Laitoin hyllyn takaseinään valkoista tapettia jotta hylly ei näyttäisi niin tummalta sisäpuolelta. Hyllylevyt jätimme kuitenkin ruskeaksi ja mielestäni se oli onnistunut ratkaisu.
 Hylly sai siis saman käsittelyn kuin edellinen senkki vain sillä erotuksella ettei niitä metalliosia teipattu piiloon sekä se että tässä oli myös nuo lasiovet jotka kyllä suojasimme teipillä reunoista.
Iltojen iloksi voinkin nyt raaputella niitä maalin jämiä saranoista. :)

Koska pääsin niin maalaamisen makuun aloin vaanimaan kaikkea vanhaa kulahtanutta ruskeata meidän kotona. Naulakon alla tönötti vanha penkkiarkku joka kätkee sisällensä hillittömän määrän pipoja ja hanskoja kaulahuivien kera. Se pääsi työnalle...

Tämä penkki joutuin melkoiseen hiontakäsittelyyn, sillä se oli kyllä jo todella naarmuinen.

 Jos olisin innostukseltani hieman ajatellut muutakin kuin hiomista olisin älykkäästi voinut sulkea huoneiden ovet kiinni ennen hiontapölyn leviämistä, mutta ei sitä aina tajua ennenkuin on myöhäistä. ;O

Halusin tähän penkkiin jotakin muutakin kuin valkoisen maalin. Eli jälleen kerran on sitä tartuntapohjamaalia ja päällä pari kerrosta maalia.
 Sitten otin palan kontaktimuovia ja leikkasin siihen tähden kuvan. Se oli suhteellisen helppo kiinnittää senkin seinään ja jätin kulmiin palat paperia jotta se olisi myös helppo poistaa maalaamisen jälkeen. Huomasin, että minun olisi pitänyt tehdä tässä välihionta jotta pinta olisi mahdollisimman tasainen ennen kuviointia. No en hionut, ei se mitään... Sain tarran pois helposti.
 Halusin myös selkänojaan tekstin. Idea tekstiin lähti laulusta "Täällä pohjan tähden alla...." no nyt tähti ei ollut päällä joten en ole sen alla vaan kun istun sen päällä on teksti tietenkin juuri näin päin. No on siinä toinenkin viesti...

Eräästä aikaisemmasta maalaus sessiosta minulle oli jäänyt purkki Taika helmiäislasyyriä, hopean väristä. Vetelin sillä vähän lisä efektiä tähden reunoihin ja tekstin pintaan. Oli ehkä ihan hyvä idea, ei sitä oikeastaan huomaa kuin tietyssä kulmassa. Koko homman päälle vedin myös pari lakkakerrosta.
Työn alla on vielä muutamia muitakin maalaus juttuja :)

Tässä vinkki seuraavaan;

Siitä sitten seuraavalla kerralla :)

Ai niin, tuo kuminauha maalipurkin päällä on muuten ihan älyttömän hyvä idea. Näin sen idean ja sitähän oli pakko kokeilla kun se oli kuulema niin hyvä juttu. Kyllä, suosittelen käyttämään sitä! Siihen on helppo pyyhkiä liiat maalit pensselistä ja lepuuttaa pensseliä silloin kun sitä ei tarvitse.

Tosin kun sitä sitten lopuksi ottaa pois purkin päältä, kannattaa olla tosi varovainen jos siinä on kova pingotus. Sanonta "ampu tulee" voi olla mahdollinen kun maali tipat sinkoaa pitkin poikin :D nimimerkkiä kokemusta on!