Kuka tämän kaiken takana on...

Oma kuva
Helsinki, Finland
Olen ideaähkyyn taipuvainen itseoppinut puuhaaja. Tervetuoloa katsomaan näppien tuotoksia. I'm a self-taught entrepreneur, interested in handi craft and somethimes overwhelmed with new ideas. Lately I've been keen on making purse organizers/pouches. But I also keep on making jewellery. Both purse organizers and silver chains are ”taylor-made.” So that each customer gets just the kind he/she wants. All my silver jewellery is sold by order and imprinted . Let me know if you want to order for your self or as a present a pouch or a piece of my jewellery. My e-mail address is anin@welho.com

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Karvakassi

Ou jei, karvakassi on tehty. Kassi on siis sellainen "karvainen" kassi, joka seisoa tököttää jämäkästi pystyssä. Materiaali on jotain ihanan pehmeän tuntuista ja jopa sileää. Väri on kaunis musta/harmaa/valkoinen. Jotenkin tulee mieleen tähtikirkas taivas keskellä Tyyntävaltamerta. Tosin kassi on täällä pohjolassa :)
Idea tähän kassiin syntyi jo kauan sitten. Silloin en uskaltanut riskeerata ompelukoneeni kykyä selviytyä paksuista kohdista, sillä ne naisten joulumessut lähestyvät ja vielä on ommeltavaa yllin kyllin. Nyt tämän uuden koneen kykyjä oli välttämättä testattava. Oli ihan mahtavaa kun paininjalan korkeutta pysytyi nostamaan ihan sentin korkeudelle, tosin niin paksua kohtaa ei tässä kassissa ollut.

Löysin tämän kassin kuvan netistä. Se oli venäläisen naisen blogi ja teksti oli venäjäksi. No valitettavasti se kieli ei minulta suju, mutta katselin kuvaa mielenkiinnolla. Vahvasti epäilen näin jälkikäteen, että siinä tekstissä mainittiin jotakin oleellista. Tämän kassin kasaaminen oli hmm no mielenkiintoista. :D
Alku näytti tältä. ´Leikkasin näitä kappaleita kaksi, toinen karvakankaasta ja toinen tukevasta puuvillasta vuoreksi. Lisäksi leikkasin kaksi kappaletta pohjia. Ompelu järjestys oli minulla seuraava. Ompelin sivusaumat ja sen jälkeen pohjan. Kaikki hyvin tähän asti. Tein kummallekkin kappaleelle saman operaation.
Koko tämän prosessin ajan takaraivossani välkkyi kaukainen muisto erään takin hihojen ompelusta ja kuinka hihan resori ommeltiin samaan aikaan päälikankaaseen ja vuorikankaaseen niin että sauma jäi sinne kankaiden väliin täysin piiloon. Siinä oli joku jännä juttu miten se tehtiin ja ajatuksena oli tehdä se sama juttu tälle kassille näiden sankojen kohdalla. No koska tämä oli ja pysyi kaukaisena muistona takaraivossani en millään keksinyt miten saisin sen tehtyä. Jotenka ompelin ensin toisen puolen sangasta, liittäen vuorin ja päälikankaan sisäpuolelta ja sitten ompelin toisen puolen ulkopuolelta. Sinänsä se ei ollut vaikea juttu,paitsi että oli se oikeasti melko haastavaa sillä jotenkin ihmeesti se vuorikangas olikin yhtääkkiä suurempi kuin ulkopuoli. Siinä sitten virittelin sitä jonkin aikaa, jotta vuori ei olisi ihan kamalan rutussa.

Lopputulos on ihan kiva. Se, että missä tätä kassia käytän on minulle täysin arvoitus. Ei harmainta aavistusta, mutta tulipahan tämäkin nyt tehtyä. :) Ompelukone on siis testattu: ompelee hienosti paksuja kankaita.

Ja hommat sen kuin vain jatkuvat!

1 kommentti:

TaijaSelina kirjoitti...

Siinähän on sulla iltalaukku iltajuhliin ;-)